Fietspuzzeltocht Zwolle

Wil je Zwolle graag eens op de fiets verkennen en tegelijk een puzzel oplossen, dan is deze fietspuzzeltocht echt iets voor jou. De route heeft een lengte van 40 kilometer en leidt door het prachtige buitengebied rond Zwolle.

Route

De route wordt bepaald aan de hand van 57 aanwijzingen. Er zijn 11 vragen die je moet oplossen om met de juiste letters de oplossing van de puzzel te vormen. Tijdens de route zijn er verschillende mooie plekjes waar je even kunt pauzeren of picknicken. Kortom, een leuk en gezond uitje in de buitenlucht van Zwolle en ook nog eens volledig Corona proof.

Goed doel

De routeomschrijving en puzzelvragen zijn te verkrijgen voor € 3,- waarvan € 2,- naar een goed doel gaat (Kika) en € 1,- naar mijn twee zoontjes met wie ik deze route heb gemaakt.

Verkrijgen

Stuur mij een e-mail of Whatsappje als je geinteresseerd bent. Ik stuur je vervolgens een betaalverzoek voor € 3,- en als deze voldaan is ontvang je direct de routebeschrijving met puzzelvragen als printvriendelijk PDF-bestand. Mocht je tijdens de route ergens niet uitkomen, dan mag je mij altijd even bellen voor hulp.

Startpunten

Het officiële startpunt van de route ligt op de Twistvlietbrug tussen Stadshagen en Holtenbroek, maar er zijn meerdere plekken in Zwolle waar je de route kunt oppikken:

  • Aa-landen: Start op de Kolksteeg en fiets oostelijk richting de Wijde Aa (Routepunt 3).
  • Wipstrik & Berkum: Start op de kruising Kranenburgweg-Erasmuslaan en fiets oostelijk richting Vecht (Routepunt 15).
  • Zwolle-Zuid: Start op de kruising Hollewandsweg-IJsselcentraleweg en fiets westelijk (Routepunt 32).
  • Westenholte: Start bij Schutte Tweewielers aan de Voorsterweg, ga tegenover de fietsenzaak het fietspad in, dat onder de autoweg en spoor door gaat (Routepunt 56).

Hieronder zie je een aantal hoogtepunten onderweg: